loader

Son Teknoloji Embriyoskop Plus

Tüp bebek tedavisi esnasında yumurta ve spermi döllendiğimiz zaman bu döllenmiş yumurta inkübatör dediğimiz bir cihazın içerisine koyuyoruz. İnkübatör içerisinde 5 gün büyüterek embriyoyu oluşturuyoruz. Biz Sago Team Tüp Bebek Merkezimiz’de transfer aşamasına gelene kadar embriyoyu nasıl gözlemliyoruz? Bu sorunun cevabını sizin için anlattım.

İnkübatör nedir?

İnkübatör ortalama 40-50 cm çaplarında ve anne rahmini birebir taklit edebilen bir cihaz. Yani anne rahminin sıcaklığına, pH dengesine, karbondioksit oksijen oranına sahip. Bu özellikleri sayesinde embriyo orada sanki anne rahminde gelişiyormuş gibi rahat bir şekilde büyüyor.

Embriyo Gelişimini Nasıl İzliyoruz?

Döllenmiş yumurtayı inkübatör içerisine koyduğumuz zaman biz bu döllenmenin nasıl gittiğini ve embriyonun nasıl geliştiğini takip edebilmek adına her gün bu yumurtayı yani embriyoyu dışarı çıkıp inceliyoruz. Gelişimi kötü olan bir embriyoyu anneye transfer etmek istemeyiz. Embriyoyu takip etmek transfer için en önemli adımlardan birisi fakat dışarı çıkarıp incelemek maalesef takip imkanını kısıtlıyor ve embriyoya olumsuz etki edebiliyor.

embriyoskop-plus-ivf-1
embriyoskop-plus-ivf-2

Dışarıda Takip Etmenin Zararları

Embriyoyu inkübatörden çıkarıp mikroskop altında incelediğimiz zaman embriyo birçok kötü duruma maruz kalabiliyor. Bu yüzden sürekli olarak takip için embriyoları dışarı çıkarmak istemiyoruz. Peki embriyo dışarı çıktığında hangi kötü durumlara maruz kalıyor?

  • Işık: Normal şartlarda anne rahminde ışık olmadığı için embriyo da buna göre kendisini adapte ediyor. Takip edilmek amacıyla dışarıya çıkarıldığında ışığa maruz kalan embriyonun gelişimi olumsuz olarak etkileniyor.
  • Isı Farkı: Anne rahmi 37 ° ısıya sahiptir. İnkübatör de aynı şekilde bu ısıya ayarlanmıştır. Dışarıda bu ısıyı yakalayabilmek imkansız olduğu için aradaki ısı farkı embriyonun gelişimini yavaşlatabiliyor.
  • pH Dengesi: pH yani oksijen ve azot dengesi inkübatör içerisinde anne rahmi ile eşitlenmiş iken dışarıda maalesef embriyo oksijen, azot ve karbondioksite de maruz kaldığı için pH dengesini değişebiliyor. Bu değişim ise gelişimin yavaşlamasına sebep oluyor.
  • Sarsıntı: Embriyoyu dışarıya taşıdığımız zaman mikroskop altına koyarken veya çıkartırken oluşan sarsıntılar, ani titreşimler tabii ki embriyonun gelişimini bir miktar azaltabiliyor.
Son Teknoloji

Embriyoskop Plus

Sago Team’de embriyolar artık dışarıya çıkmıyor! Embriyoskop Plus, içerisinde mikroskop bulunduran bir inkübatör. Embriyoskop Plus’un içerisinde bulunan bu mikroskop her bir embriyoyu tek tek 5 dakikada bir olacak şekilde görüntülüyor.

Bu görüntüleme sayesinde embriyolar dışarıya çıkmadığı için soğuk havaya, ışığa, sarsıntıya ve farklı pH ortamına girmediği için çok daha iyi gelişiyorlar. Embriyonun gelişimini sürekli izleyebilmek en doğru ve en sağlıklı, gebelik oranı en yüksek embriyoyu seçmek başarı oranını büyük ölçüde arttıyor.

Embriyoskop Plus Avantajları

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz; Tüp Bebek Tedavisi, Embriyo Donasyonu, Embriyo Dondurma

Free Consultation
Hello! Can we help you?